Köpa begagnad bil

Tips för att köpa begagnad bil i Eskilstuna

Hur ska man tänka när man ska köpa en begagnad bil? Väljer du att köpa en begagnad bil från vår bilhall i Eskilstuna så har du valt en trygg och säker partner. Samtliga bilar är noggrant kontrollerade både vad gäller skick, mätarställning, ägar- och servicehistorik. Vi säljer svenskregistrerade bilar och vårt mål är att varje enskild affär ska gynna båda parter.

Köper du en begagnad bil från vår bilhall i Eskilstuna så är målet att du även ska köpa din nästa bil hos oss - och nästa och nästa. Vi vill ha återkommande kunder och vi vill alltid skapa långsiktiga relationer. Varje bilförsäljning innebär att vårt rykte sätts på spel. Därför så säljer vi enbart bilar som håller vad de lovar och är i sitt bästa möjliga skick - oavsett modell, märke eller antal år på nacken.

Att köpa en begagnad bil på annat håll - exempelvis privat - är något som innebär större krav på dig som köpare. Det finns risker och ju mindre påläst du är, desto större risker tar du. Vi tänkte därför gå igenom en liten checklista som kan göra det enklare för dig i samband med att du ska köpa en begagnad bil.

Vår checklista för att köpa en begagnad bil

Vi har genom åren träffat personer som kommer till oss med en negativ bild som baseras på tidigare bilaffärer där man betalar för mycket pengar i förhållande till den bil man fått i sin ägo. De flesta av dessa har köpt bil privat och av en annan privatperson. Det går att genomföra bra affärer även i privat regi och för att du ska ha så bra chans som möjligt så är den här checklistan bra att följa:

  1. Ta reda på skulder. Sedan 2014 så har en lag funnits i Sverige, en lag som förhindrar att bilar kan säljas av målvakter. Transportstyrelsen har en hemsida där kan man hitta information om varje bil - och bilägares - eventuella skulder. Tidigare kunde en bilägare ha enorma skulder i exempelvis parkeringsböter. Numera är detta enklare att kontrollera.

  2. Registreringsnumret. En bils registreringsnummer ger intressanta fakta och ledtrådar om ägarhistorik - vem som egentligen äger bilen just nu - samt hur servicehistoriken ser ut. Du kan även räkna på kostnader vad gäller försäkring och skatt. Via ditt bank-id kan du logga in på Transportstyrelsen hemsida och hitta all denna information. Viktigt!

  3. Carfax. Funderar du på att köpa en begagnad bil i Eskilstuna som importerats från exempelvis USA så är tjänsten Carfax ett måste. Den kostar förvisso pengar - 159 kronor/ bakgrundskontroll - men den är ovärderlig i samband med köp av en importerad bil. Den tjänsten ger dig ett perfekt komplement till all information som du kan hitta på Transportstyrelsen.

  4. Sondera terrängen. Är det exakt den här bilen du alltid drömt om eller finns de andra modeller som passar dig och dina behov bättre? I många fall så bestämmer man sig för tidigt och ser inte skogen för alla träden. Kolla upp även andra bilar innan du bestämmer dig. Det finns nästan alltid ett större urval än vad man tror - speciellt om man är villig att testa andra märken och modeller.

  5. Ha med en sakkunnig. Om du ska köpa en bil privat - se till att ha med en person som kan något om bilar. Många köper på hur bilen ser ut, men det säger egentligen väldigt lite om en bils egentliga skick. Man måste provköra, man måste öppna huven och man måste undersöka alla delar på ett mer noggrant sätt. Se även till att vara uppmärksam på serviceboken och se över när bilen ska besiktigas nästa gång. Ska bilen inom kort - enligt serviceboken - ha ett kamremsbyte så är det definitivt något att anmärka på. Ett sådant är långt ifrån gratis. Att ha med sig en annan person är också viktigt sett ur ett säkerhetsperspektiv. Tyvärr kan hotfulla situationer uppstå i samband med bilaffärer i privat regi. Detta både vid köp- och vid försäljning.

  6. Pruta. Det brukar finnas en prutmån att använda sig av. Se till att ha all finansiering klar så att du kan föreslå en snabb affär. Men, att pruta och skambuda är inte samma sak. Var inte oförskämd. Återigen: ju mer påläst du är, desto bättre position vid en förhandling har du. Kan du mycket om bilens skick, har en jämförelse gentemot andra bilar av samma kaliber och priser för dessa samt allmän kunskap om den bilmodell du ska köpa så kommer du också att ge dig själv en möjlighet att köpa bilen billigare.

nyckel till begagnad bil i Eskilstuna

En trygg bilaffär